Om de afaceri condamnat pe viață pentru instigare la omor. A părăsit țară fără care nimeni să nu îl întrebe nimic…

Proprietarul firmei de transport Metro Turizm, Galip Ozturk a fost judecat pentru că acum 22 de ani a ordonat uciderea unui om de afaceri.

Ozturk a fugit în Georgia după ce a fost condamnat de viata. Hotărârea definitivă a fost luată in lipsa, pe când acesta se afla în străinătate.

În Octombrie 2016 avocații lui Galip Ozturk au depus o cerere în care se specifica că acesta a fost condamnat de către judecătorii guleniști. Tribunalul pentru crimele grele cu nr.20 a acceptat această cerere și judecata a fost reluată.

Galip Ozturk s-a reîntors în Turcia și timp de doi ani s-a perindat pe la televiziunile pro-guvernamentale și a povestit cât de rea este mișcarea Gulen.

PEDEAPSA APROBATA DIN NOU

Dupa de doi ani, completul de judecată a reanalizat dosarul și a stabilit că hotărârea precedentă a fost luată corect. Pe 16 Noiembrie a fost aprobată încă o dată pedeapsa cu închisoare pe viață pentru omul de afaceri.

A PARASIT TARA FARA PROBLEME

După ce a trecut 10 zile dupa pronuntare, adevărul a ieșit la iveală în urma  unui articol publicat la ziarul Hurriyet. Potrivit articolului, proprietarul firmei de transport Metro Turizm, a parasit tara exact în aceiași zi în care s-a dat  pronuntare.

AR FI FUGIT IN GEORGIA

Dupa ce a aparut acest articol la Huriiyet, Galip Ozturk a postat pe contul sau de facebook participarea sa la ziua nationala a Georgiei.

Soțiile, copiii persoanelor acuzate de aparteneța la Mișcarea Gulen nu pot obține pașaport, dar este interesant cum pentru o persoană condamnată definitiv nu s-a luat măcar o hotărâre de interdicție de părăsire a țării.