Nu poate deveni profesor din cauza aplicației ByLock, instalată de altcineva  

Furkan Bezci a fost printre primii 500 care au participat la examenul național de funcționari dar din cauza dosarului tatălui său care e judecat pentru folosirea aplicaţiei ByLock, acesta nu poate deveni profesor.

După 15 iulie, potrivit justiției turce, instalarea aplicației ByLock e considerată ca probă de afilere la o organizație.

Tânărul profesor Furkan Bezci, este victima acestei hotărâri ciudate. Furkan a absolvit pedagogia în Izmir. Anul trecut, pentru a putea preda în școlile de stat a participat la examenul de funcționar. La examen a luat 82 din 100 de puncte.

PUNCTAJUL SCĂZUT LA 53

Conform noii legi care fusese schimbată, ar fi trebuit să meargă la interviu. Interviul de pe data 15 aprile, din punctul de vedere al lui Furkan a decurs bine. Dar tânărul pedagog a fost șocat când s-au afișat rezultatele pe 11 iulie. După interviu, punctajul său a fost scăzut la 53. Cu această notă nu putea depune nicăieri dosarul.

Furkan a depus cere de contestație, a întrebat  motivul scăderii punctajului. Din răspunsul primit a înţeles că motivul ar fi fost faptul că tatăl său ar fi instalat aplicația ByLock.

BYLOCK INSTALAT DE ALTCINEVA, NU DE TATAL

Furka Bezci și-a spus oful ziarului BirGun: ‘’Tatăl meu nu a folosit ByLock. Un vecin a instalat aplicația de pe rețeaua noastră wireless. Acea persoană a fost arestată. Iar tatăl meu are dosar degeaba”.

Furkan nu a putut să-și spună problema instituțiilor statului. ‘’Curând statul va face o nouă ofertă de angajare. Îmi este teamă că iarăși  voi fi neîndreptățit”, a spus el reporterul ziarului BirGun.

Furkan nu este singurul exemplu. Când și-a expus problema pe social media și-a dat seama că o sunt sute de victime ca și el. Au decis să- și apere drepturile dar nu au obținut niciun rezultat. Vorbind în numele a sute de prieteni, Furkan solicită ca nedreptatea să fie îndreptată.