Fiica șefului poliției a fost condamnată la 7ani și 6 luni de închisoare

Fiica șefului poliției, Ali Fuat Yılmazer, cel care a condus ancheta privind corupția, în care erau implicați trei miniștri din cabinetul lui Erdogan, a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare sub acuzația de aderare și conducere a organizației teroriste.
Avocata Fitnat Yilmazer a fost arestată pe 27 martie 2017. Pentru că a folosit aplicația Bylock, ea este considerată ca fiind membră organizației și a mai fost învinuită de angajarea și plătirea avocaților polițiștilor care sunt în închisoare, alături de tatăl ei.

Aceasta a fost condamnată de ultima instanță de pe data de 13 noiembrie. Și sora lui Fitnat Yilmazer, Saadet Yilmazer, care este deasemenea avocată, este arestată din martie 2017. Judecata acesteia este în curs.

TATAL, ARESTAT DE 4 ANI
Șeful poliției, Ali Fuat Yılmazer, este cel care a coordonat ancheta privind corupția împotriva miniștrilor lui Erdoğan. Procurorul și polițiștii care se ocupau de anchetă au fost declarati de către Erdogan ca reprezentând un „stat paralel”.

După 6 luni de la 17 decembrie 2017, toți polițiștii și procurorii care au luat parte la această anchetă, au fost dați afară. În noaptea 22 iulie 2014 la ora 02:00, Ali Fuat Yılmazer a fost reținut în urma unui raid al poliției. Din acea zi și până astăzi el se află după gratii.
Ali Fuat Yılmazer este condamnat pe viață sub învinuirea de conspiratie și afiliere la organizația teroristă. Ali Fuat Yılmazer este încarcerat de 40 luni în penitenciarul Silivri.