Turcia: Instanțele au arestat 2754 persoane pentru postarile de social media dupa puciul eşuat

Curțile din Turcia au arestat 2754 de persoane, acuzate de comiterea unor crime pentru conținutul pe care l-au împărtășit pe rețelele sociale, dupa încercarea de lovitură de stat din 15 iulie, relatează ipahaber.com.

Departamentul combaterii a criminalității informatice (Cybercrime) din cadrul poliției a publicat miercuri, un raport despre activitățile anuale. „Departamentul nostrum monitorizează activitățile de patrulare virtuale de 7 zile 24 de ore pe conturile de social media care duc la divizarea societății turcești, vizează anumite instituții guvernamentale și răspândesc defăimarea”, spune raportul.

Departamentul cybercrime investighează activitățile a 110 mii de conturi pe rețelele sociale, potrivit raportul. „Aproximativ 45 de mii de utilizatori social media au fost găsiți vinovați, iar 7109 dintre ei au fost reținuți. Mai mult de 2752 de suspecți au fost luați în custodie printre 5582 de suspecți care au fost luați în instanță și 2828 de utilizatori au fost eliberați cu condiția controlului judiciar „, a anunțat poliția turcă.