Erdogan încurajează cultivarea cannabisului

Președintele Erdogan la ședința proelectorală de la Manisa a subliniat că va relansa producția de cannabis indian care avut o scădere anuală la o tonă, scrie presa turcă.

Erdogan a legat scădera producției de cannabis de influența unor forțe externe. „Producția de cânepa din țara mea a fost luată de vrăjmașii care ni s-au arătat ca prieteni. Acum importăm. Dar Ministerul Agriculturii lucrează la reînceperea producției de cannabis”, a susținut el la Manisa.

După declarațiile lui Erdogan, ministerul a anunțat că va finanța producția de cannabis. Prima pagină de duminică a unui ziar pro-Erdogan a fost dedicată promovării producției de cannabis cu titlul „Problema națională este cannabisul”.

Fibrele sunt fabricate din planta de cannabis. De asemenea, materia primă pentru producerea hârtiei este cânepa. Sămânța de cannabis se utilizează ca medicament, ca ulei și hrană pentru păsări. În 16 ani de guvernarea partidului AKP,  producția de cannabis în Turcia a fost într-un declin constant. În anul precedent 2017 în Turcia s-a produs circa 1 tonă de cannabis, s-a importat 1921 de tone. Înainte de guvernarea AKP, în anul 2000 s-au produs în Turcia 1244 de tone de cannabis.

Potrivit raportului Grand View Research, câștigul de pe piața mondială de pe urma producției de cannabis din 36 țări a fost în valoare de 4 miliarde de dolari. Cei mai mari producători mondiali de cannabis sunt SUA, Canada, China, India, Japonia, Brazilia, Germania, Franța și Anglia.

Prima pagină de duminică a unui ziar pro-Erdogan a fost dedicată promovării producției de cannabis cu titlul ”Problema națională este cannabisul”