Revista Leman, satiră pe tema copiilor din penitenciarele din Turcia

Revista de satiră, Leman a surprins pe coperta sa situația din Turcia, în care aproximativ 700 de copii sunt în prezent închiși. Pe coperta revistei este portretizat un copil alături de întrebarea, “Oare vom putea merge pe străzi liberi, unchiule Arvas?”

În imagine sunt femei cu capul acoperit, care se află în închisoare pentru presupuse afiliări cu Mișcarea Gülen, împreună cu copiii lor și are drept scop satirizarea declarației deputatului parlamentar al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Abdulah Arvas.

„Dacă noi (partidul de guvernământ) nu câștigăm aceste alegeri, doamnele care aleg să își acoperă capul nu vor fi capabile să meargă libere pe stradă.” a declarat Abdulah Arvas.

„În prezent, în penitenciarele turcești sunt 700 de copii a căror  condiții de viață sunt foarte rele. Închisoarea nu este un loc pentru un copii. Ei nu pot crește în spatele gratiilor „, a declarat parlamentarul pro-kurd Poporului Partidul Democrat, Omer Faruk Gergerlioglu, în octombrie 2018.  ” Există încălcări grave ale drepturilor omului în prezent în închisori „, a adăugat acesta.

„Adunarea națională trebuie să creeze un comitet de cercetare care să elibereze copiii închiși împreună cu mamele lor”, a subliniat deputatul Partidului Popular Republican, Sezgin Tanrikulu.

Oficialii turci au apărat arestul și detenția pe scară largă a mii de cetățeni turci, inclusiv femei și copii, susținând că este vital pentru securitatea națională.

„Dacă arătăm milă, ne vom transforma în cei care arată îndurare”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan asupra criticilor despre modul și numărul de arestări.

În urma încercării de lovitură de stat din iulie 2016, autoritățile turcești au întreprins o represiune împotriva Mișcării Gülen, condusă de clericul Fethullah Gülen, aflat în SUA, care este acuzat pentru orchestrarea încercării de puci. Peste 150.000 de funcționari publici au fost concediați de la locurile lor de muncă, 217.000 de persoane deținute și 82.000 de persoane arestate în cadrul represiunii. Gulen neagă toate acuzațiile și solicită o investigație internațională imparțială pentru a rezolva încercarea de lovitură de stat din iulie.

 

Lasă un răspuns