Situația dizidenților din regimul Erdogan a fost raportată

După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie în Turcia a fost declarată Starea de Urgență OHAL, care a durat doi ani. În această perioadă sute de mii de oameni au fost nedreptățiți. Comitetul pentru dreptate al persecutaților a pregătit un raport sub îndrumarea deputatului Ömer Faruk Gergerlioğlu, care este un apărător al drepturilor omului.

Raportul a fost pregătit în funcție de răspunsurile obținute de la 3.776 de victime ale stării de urgență, la sondajul făcut între 2 august- 23 septembrie.  Principalele constatări în urma raportului, după cum urmează,sunt :

*125.800 de funcționari publici sunt dați afară de la locul de muncă prin decretele emise.

*Un total de 4.446 de persoane au dosare penale deschise. În prezent 100.000 de persoane sunt sub anchetă, sunt mai mult de 48.000 de cazuri care se judecă.

*46% din participanții la sondaj au declarat  că în vreme de   iarnă penitenciarele  nu se încălzesc iar 83% au spus că vara aerul este total irespirabil.

*Înainte de starea de urgența OHAL victimele aveau un venit de 3.500 de lire (540 euro), acum acest venit mediu a scăzut la 800 de lire (125 euro).

*Astăzi numărul bebelușilor din penitenciare este de 700

*Principala problemă a 95% din victime este cea economică. A doua problemă o reprezintă dezonorarea și izolarea socială, 86% s-au plâns de acest lucru. Și problema cea mai importantă pentru 86% este șomajul.  41,6% au familiile destrămate.

*49% dintre victime se plâng că penitenciarele sunt la depărtare de familiile lor. Pentru a putea ajunge la vizită familiile sunt nevoite să parcurgă mii de kilometrii.  Zeci de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere încercând să ajungă dintr-un oraș în altul.