Teatru “Puck”reprezintă România la un festival din Turcia

„Strada cu îngeri”, unul din spectacolele de succes ale Teatrului de Păpuși Puck din Cluj, va fi prezent de vinery, pe scenă unui festival international din Izmir,Turcia, conform monitorulcluj.ro.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir Internațional Puppet Days) se defășoară în orașul Izmir, din Turcia între 28 februarie și 17 martie. Evenimentul este la cea de-a 13-a ediție și este unul dintre cele mai mari evenimente din lume pe acest domeniu.

La manifestație iau parte artiști din 24 de țări, printre care și România.  În cadrul evenimetului 42 de echipe vor perfoma în total de 174 de spectacole.

Motto-ul evenimentului este “Cu păpuși, o lume mai bună”, aceasta manifestatie artistica ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordează teme că bunătatea, frumusețea și credința în mai bine.

Programul evenimentului include spectacolul nonverbal „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”. Spectacolul va avea loc vineri, 15 martie, si se va repeta sâmbătă și duminică în salile de spectacol din Izmir.

„Strada cu îngeri” a avut reprezentații la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii importante. Artiștii clujeni au primit premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu, de asemenea premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.

Evenimentul a avut premiera în ianuarie 2017 si este adresat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.