Erdogan a arătat imagini de la atacul din Noua Zelandă în timpul unui miting electoral

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan a arătat imaginile atacului din Nouă Zelandă pe panoul amplasat în aer liber, în timpul unui miting de sâmbătă din provincia Tekirdag, difuzând sălbăticia și arătând-o mulțimilor, informează presă turcă.

Videoclipul despre uciderea oamenilor din două moschei din Nouă Zeelandă a fost șters imediat de pe platformele sociale, iar YouTube și Vimeo au făcut cel mai rapid acest lucru.

Criminalul atacului de moschee a transmis masacrul pe Facebook, în timpul ce a împușcat 49 de persoane, care au participat la o rugăciunea de vineri, în încercarea de a face propagandă gândurilor sale „barbare”.

Erdogan, pe de altă parte, nu a ezitat să facă capitală aceleiași atrocități în timpul campaniei sale înainte de alegerile locale din 31 martie, pentru a-și susține retorică asupră împotriva Occidentului.

„Cum poate un criminal la marginea lumii să poată acționa cu atâta răutate împotriva musulmanilor și a turcilor în mintea lui?”. El a bătut manifestul de 78 de pagini al criminalului, care include, potrivit relatărilor, discursul de ură împotriva poporului turc.