X

Turcii merg la vot în plină furtună economică

Turcia iese la vot, duminică, pe 31 martie pentru a alege conducatorii municipiilor, primarii oraşelor şi şefii comunitaţilor locale (muhtari), în plină furtună economică, potrivit presei din Turcia.

Deși sunt alegerile locale, atmosfera nu este diferită decât în ​​alegerile generale, deoarece AKP, partidul de la guvern și aliatul său, partidul nationalist, MHP, folosesc excesiv retorica „alegerile supraviețuirii statului și națiunii”, scrie bianet.org

Economia turcească se află deja în recesiune pentru prima dată în ultimii zece ani, iar inflaţia alimentată de deprecierea lirei turceşti a lovit semnificativ buzunarele consumatorilor, în special în privinţa produselor alimentare, scrie hotnews.ro.

Duminică 1 milion de tineri vor vota pentru prima dată, care au împlinit 18 ani de la ultimele alegeri, din iunie 2018.

Mai mult de 57 de milioane de votanţi vor fi prezenți la urne pentru a alege aproape 26 de mii de administratori locali. Se vor alege primarii a 81 de municipii, printre care 30 metropolitane, unde 77,4% din alegători locuiesc. Peste 1300 de orașe vor avea noi conducatori dupa alegerile de duminica, potrivit statisticilor site-ului, bianet.org.

Conform Consiliului Electoral Suprem (YSK), în Turcia  1 milion de tineri vor vota pentru prima dată, care au împlinit 18 ani de la ultimele alegeri, din iunie 2018. În ultimii cinci ani cetățenii turci au mai ieșit la vot de cinci ori cu ocazia alegerilor prezidențiale, parlamentare, inclusiv la referendumul pentru revizuirea Constiuției.

This post was last modified on 28/03/2019 14:31