O româncă stârnește invidia profesională a celor mai buni meșteri, grație priceperii sale în strungărie

Românca- strungar care lucrează alături de soțul său în Marmaris, este apreciazată  pentru  hărnicia și ingeniozitatea de care a dat dovadă în practicarea profesiei sale, potrivit agenției de știri Demiroren.

După prăbușirea comunismului,  Goksel Vatandașa venit în România pentru  a face comerț. El întâlnit-o aici pe viitoarea lui soție, Laura. După un timp, cei doi au decis să-și unească destinele, iar mai apoi Laura și Goksel s-au mutat la Istanbul. Goksel Vatandaș s-a reîntors la   vechea sa  profesie. Laura, văzând  programul foarte încărcat al  soțului, a decis să învețe și ea meseria acestuia. Așa că Laura a început cursurile  de formare profesională, consolidând astfel cunoștințele dobândite în atelierul soțului ei. La capătul  celor 8 ani Laura, a început să lucreze ca meșter strungar alături de  soțul ei.

Soții au lucrat în Istanbul timp de 17 ani, iar  acum 4 ani și-au mutat  locul  de muncă în Marmaris. Astăzi , în vârstă de 44 de ani, Laura  Vatandaș, ne -a spus opiniile ei  cu privire la profesia  pe care o practică alături de soț,  la Demirören News Agency. “Este o meserie foarte plăcută și care cere mare atenție la detalii. Nu există nimic ce nu nu poate reuși o femeie, atâta timp cât ea își dorește„ a  spus  Laura. Atâta timp cât viața îi va permite, ea  vrea să  să muncească alături de soțul ei.

Göksel Vatandaş în vârstă 57 de ani, este mândru de hărnicia Laurei. Vatandaș spune că soția lui are experiența de a munci din România și  a început profesia aceasta nouă, de la zero. ”Laura a demonstrat că nu există nici un lucru pe care nu-l poate reuși o femeie. Sunt mândru de soția mea!”, a spus el.

Laura Vatandaş a stârnit chiar  și invidia  vecinilor ei, prin meseria ei insolită căci ea este cunoscută în lumea industrială  drept „sora  strungar”!