Ekrem İmamoglu a fost proclamat câștigător în Istanbul!

Candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu a fost proclamat învingător de către autoritățile electorale, miercuri, după amiază, la alegerile municipale din Istanbul, după ce a fost respinsă cererea partidului Erdogan, potrivit presei turce.

Imamoglu a primit documentul eliberat de la Înalta Comisie Electorală (YSK) după 17 zile de la alegeri locale.

Vicepreşedintele, AKP Ali İhsan Yavuz a depus marți, o cerere pentru anularea alegerilor municipale din Istanbul şi repetarea scrutinului, sub pretextul că cel din 31 martie a fost marcat de „iregularități”.

Rezultatele iniţiale al alegerilor desfăşurate pe 31 martie, i-au adus victoria lui Ekrem Imamoglu, candidatul partidului secular CHP, la o diferenţă de 14 mii față de reprezentantul AKP.

Partidul guvernator AKP a contestat mai multe districte ale İstanbulului. Voturile au fost renumărate, însă învingătorul a rămas același.

Ekrem Imamoglu a preluat mandatul de la fostul primar, Mevlut Uysal. El a declarat în față primăriei că toți localnici să se simte în siguranță în timpul mandatul lui. ‘’Principiile noastre sunt de a respectă spiritul, natură şi istoria oraşului de mii de ani. Vom păstra stilul de viață a tuturor, aşa vom demara lucrurile’’, a declarat noul primar.

Partidul lui Erdogan cere reluarea alegerilor din Istanbul