Meciul de NBA nu va fi transmis la televiziune în Turcia din cauza unui jucător gulenist

Jucătorul turc al echipei Portland Trail Blazers, Enes Kanter, a ajuns în finala de la Conferința de Vest a NBA, care începe marți. Pentru prima dată seria nu va fi difuzată în Turcia, pentru că Enes Kanter este considerat terorist de guvernul turc, conform Reuters.

Kanter a fost un critic deschis al președintelui turc, Tayyip Erdogan și se descrie pe sine ca un aliat apropiat al clericului Fethullah Gulen, aflat în SUA, care a fost acuzat  pentru   tentativa de lovitură de stat în 2016.

S Sport, principalul post de televiziune al jocurilor din NBA, din Turcia, nu va prezenta finala dintre Blazers și Golden State Warriors.

Un executiv al S Sport a confirmat că va difuza doar finala între Toronto Raptors și Milwaukee Bucks.

Programele de televiziune din Turcia au ignorat jocurile de NBA în care a jucat și Kanter de când acesta a fost acuzat anul trecut de un tribunal turc. Chiar și duminică, atunci când a marcat 12 puncte și a realizat 13 recuperări într-o victorie, Blazers în patru puncte peste Denver Nuggets.

Fanii din Turcia pot vedea în continuare jocurile prin intermediul opțiunii de televiziune plătite TV NBA și un serviciu online.

NBA nu a comentat imediat dacă va rezilia contractul cu S Sport, având în vedere întreruperea parțială, care vine contra încercării de a extinde afacerile din America de Nord.

Asociația Națională a Jucătorilor de Baschet (NBPA) l-a sprijinit pe Kanter în această lună după ce contul oficial de Twitter al turneului al ligii l-a eliminat din statistici după o victorie anterioară contra Nugget-urilor.

Baschetul se află pe locul al doilea ca popularitate în rândul telespectatorilor pasionați de sport, aproximativ 82 de milioane de oameni din Turcia se uită la NBA.