Militar decedat, căutat pentru a fi arestat

În cadrul operațiunilor întreprinse asupra simpatizanților mișcării Gulen, statul turc consideră drept probă incriminatorie utilizarea aplicației Bylock. În ultima vreme personal militar care a fost sunat de la cabinele telefonice, pe motiv că ar fi membri ai mișcări Gulen sunt luați și arestați. După învechirea motivului Bylock, noua metodă considerată ca probă este găsită ca fiind absurdă. Editorialista Muyesser Yildiz de la Oda Tv care urmărește îndeaproape procesele militare a scris despre ciudățenile (aberațiile) din dosare.

Muyesser Yildiz, în articolul său vorbește despre un militar căzut la datorie cu ani în urmă, care a fost acuzat în ancheta legată de telefoanele publice. Aceasta a pus următoarea întrebare: din ce țară a fost luat soft-ul pentru această ancheta și cum a fost făcut algoritmul. Povestește absurditățiile cu care s-a confruntat în cadrul anchetei după cum urmează:

„Au întrebat adresa martirului”

‘’Polițiștii merg la casa unui militar pentru a-l reține. Acasă o găsesc pe soția acestuia întrebând-o unde este militarul. Soția răspunde: „De ce întrebați?”

Când polițiștii scot mandatul de reținere de la telefoanele publice pe numele soțului câzut martir cu ani în urmă, soția le dă următoarea adresa:

„La Cimitirul Eroilor de la Cebeci (Ankara), acolo îl veți găsi!”

Un alt exemplu… Știți că în Irak un număr mare de soldați care au mers în operațiuni în Siria, în ziua în care s-au reîntors au fost reținuți din cauza telefoanelor publice? Uluitor este cazul unuia dintre aceștie: După 15 iulie, a oferit servicii foarte importante, a lupat în El Bab și în Afrin .Și el a fost reținut la întoarcere, după a fost pus sub  control juridiciar și prin interdicția de părăsire a țării. O persoană care a fost trimisă în multe misiuni speciale în afara țării de către Foțele Armate Turce și tribunale.  După toate acestea, recent a fost suspendat din funcție.

I-a venit rândul și veteranului de la 15 iulie

 

Nu s-a terminat! Am ajuns la cel mai acut exemplu acum.

În noaptea de 15 iulie,într-o altercație dintr-o garnizoană importantă, a fost rănit grav la cap de un glonte, devenind veteran. Numele lui era printre „eroii neștiuți ai acelei nopți”. Miniștrii l-au vizita acasă și i-au mulțumit astfel: „Sunteți eroi, sunteți adevărați soldați turci. Cei din fața voastră nu erau soldați, ci erau teroriști. Mulțumită ție și sacrificiilor națiunii noastre, am supraviețuit acestei încercări de trădare.”

După ce s-a vindecat, omul s-a reîntors la datorie. În cadrul procesului deschis a participat ca parte reclamantă. În săptămânile trecute, procesul s-a încheiat, iar unii dintre inculpați au fost condamnați la 15 ani de închisoare pentru învinuirea de ‘’ucidere cu premeditare a militarilor”.

S-a afirmat  că și acest soldat a fost pus în rezervă pentru că în urmă cu 10 zile a fost sunat de la un telefon public.

Potrivit relatărilor prietenilor, în urma situației create, tatăl soldatului, lângă locul de veci pe care și l-a cumpărat pentru el, în semn de protest a început să sape un mormânt pentru tânărul său fiu. Acesta a postat acest fapt pe rețele de socializare. Dacă i-a venit rândul unui veteran rănit la puciul eșuat de la 15 iulie, gândiți-vă puțin la restul faptelor posibile…