Un bărbat din Edirne care a absolvit facultate la 73 ani se înscrie la masterat

Un bărbat din provincia Edirne, în vârstă de 73 de ani, își câștiga existența prin colectare de fiere vechi, iar acum  a absolvit facultatea, scrie haberturk.com.

Șevki Kılıç și-a realizat săptămâna trecută visul pe care nu l-a putut realiza acum 36 de ani.

În anul 1983 Kilic reușise să intre la Universitatea din Istanbul pentru a studia Istoria, dar din cauza dificultăților financiare, el nu a putut să-și părăsească orașul natal, Edirne și să meargă la Istanbul.

Astfel, a început să cumpere și să vândă resturi de materiale și să le vândă la fiare vechi în orașul său natal. În 2011, și-a încercat șansa și s-a înscris iar la universitate. Bărbatul  a reușit să intre la departamentul de filologie din orașul vecin, dar a renunțat la școală pentru că nu a trecut cursul de limbi străine.

În ciuda faptului că a ajuns la vârsta de 70 de ani, Șevki Kılıç, a reușit acum trei ani să intre la facultate din orașul în care locuia.

Săptămâna trecută, Kılıç a absolvit cei 3 ani de facultate. La ceremonia de absolvire a venit sprijinundu-se de baston și a fost aplaudat de tinerii studenții pentru efortului depus.

Kılıç a declarat corespondentului DHA, că va continua să studieze și se duce și la  masterat.