X

Bodyguarzii lui Erdogan în conflict cu poliția de frontieră din Bosnia şi Herţegovina

Luni, la sosirea președintelui turc în Aeroportul Internațional din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, gardienii lui Recep Tayyip Erdogan au intrat în conflict cu membrii Poliției de Frontieră, transmite sarajevotimes.com

Autoritățile bosniace declară că oamenii din securitate ai președintele turc, Recep Tayyip Erdogan au refuzat să- și predea armamentul la sosire în țară, conform protocolului.

Presa locală a raportat „împingeri” și „schimburile verbale” după ce gărzile de corp ale președintelui au refuzat să predea armele la sosirea la aeroportul din Saraievo.

Poliția de frontieră a declarat că incidentul s-a încheiat odată ce Erdogan a ieșit din avion.

„Poliția de Frontieră își îndeplinea doar serviciul în conformitate cu legile Bosniei și Herțegovinei, cu controale și proceduri anunțate, cu controlul minim pe care trebuie să-l purtăm pe oaspeții VIP. Erau aroganți, nedrepți și foarte neprofesionali. Dacă am fi răspuns în același fel, ar fi condus la un conflict mai deschis, deși a avut loc oricum o agitație „, a declarat Zoran Galic, șeful Poliției de Frontieră.

„Am insistat asupra procedurilor. A fost total nedrept și arogant din partea lor. Dacă noi am fi făcut astfel în Turcia, am fi fost arestați „, a adăugat acesta.

This post was last modified on 09/07/2019 17:24