O nouă taxă introdusă în aeroportul din Istanbul

Comisia de securitate a aeroportului din Istanbul a introdus o taxă pentru întâmpinarea cu mesaje scrise a pasagerilor necunoscuți, relatează portalul de știri T24.

Potrivit noului regulament, începând cu 1 ianuarie, cei care nu cunosc persoana pe care o așteaptă, sunt obligați să plătească o anumită taxă și să își aștepte oaspeții la „sala de așteptare-meeting lounge”.

Noi regulamentări pentru întâmpinare

Administrația aeroportului a anunțat că nu se mai permită așteptarea turiștilor sau altor persoane, prin arătarea de pancarde sau a unor foi de hârtie ce poartă numele celui așteptat .

Persoana care așteaptă un pasager al unui zbor, va declara numele acestuia la angajații aeroportului și aceștia îl vor edita pe ecran. Astfel călătorul nu-și va face griji că nu știe numele celui care îl așteaptă, scopul fiind eliminarea turismului pirat, a explicat managerul administrației Aeroportului Istanbul, Ismail Șanli.

Administrația face o promoție. Până pe 31 martie 2020 așteptarea călătorilor necunoscuți se va face gratis, la meeting lounge.