Turcia: 70 de cadeți  ai Academiei Forțelor Aeriene, condamnați pe viață

70 de cadeți ai Academiei Forțelor Aeriene au fost condamnați pe viață sub acuzația de tentativă de distrugere a unei ordonanțe constituite în timpul  puciului eșuat din 1016, a informat Turkish Minute.

Un tribunal din İstanbul i-a condamnat la închisoare pe viață  pe cei 70 de cadeți militari care au fost închiși timp de șapte luni după  tentativa de lovitură de stat, iar apoi au fost eliberați în ”cursul de reglementare.”

Cadeții s-au apărat  argumentând că în noaptea loviturii de stat  au fost duși la Istanbul în autobuzele de la Yalova și că nu știau că fac parte dintr-o tentativă de lovitură de stat.

Aceștia au relevat faptul că singurul lucru surprinzător petrecut pe 15 iulie 2016, a fost o vizită neplanificată a comandantului Forțelor Aeriene, generalul Abidin Ünal, în tabăra lor de pregătire din Yalova.

Presa turcă a raportat că, în timpul discursului ținut în fața cadeților,  generalul Ünal a subliniat importanța îndeplinirii ordinelor comandanților acestora.

Columnistul Ahmet Nesin a scris pe site-ul de știri Artıgerçek că în timpul vizitei sale neplanificate, Ünal i-ar fi spus comandantului să anuleze toate activitățile de antrenament în acea după-amiază. „El a spus comandantului : <<Nu-i obosi pe băieți cu antrenamentele, că vor obosi în seara asta>>”.

Mama unui cadet acuzat pe nedrept că ar fi avut presupuse legături cu puciul eșuat din 2016 povestește prin ce au trecut familia și fiul său de când acesta a fost închis