O studentă din Istanbul s-a sinucis din cauza problemelor financiare:„Ce pot mânca cu o liră?”

O studentă din Istanbul s-a sinucis din cauza lipsei de venit și a costurilor mari ale vieții, atragând atenția asupra dificultățile financiare cu care se confruntă tinerii din Turcia, a informat Gazete Duvar.

Sibel Ünli, care a fost studentă la Facultatea de Litere de la Universitatea din Istanbul și-a luat adio de la cei dragi printr-o postare pe Twitter.

„Nu am unde să merg, iar viața mea nu merită să o trăiesc”, a scris tânăra pe 9 octombrie 2019. Studenta în vârstă de 20 de ani a fost   găsită ulterior, încecată  în mare , pe 4 ianuarie.

Postările de pe social media ale fetei oferă o perspectivă asupra modului în care studenții încearcă să supraviețuiască  în cel mai scump oraș al Turciei.

„Mi-aș dori să găsesc un loc de muncă în noul an”, a scris fata într-un tweet.

„Ce pot mânca cu o liră? Nu am bani nici să-mi încarc cartela de la cafeneaua universității”, a scris fata într-o altă postare.

Manifestanții au comemorat moarte colegii lor cu o pancartă pe care scrie:” Nu o vom uita pe Sibel”

“Suntem studenți, nu clienți”

 Studenții au protestat în fața Universității Istanbul, una dintre cele mai mari universități de stat din Turcia,față de  prețurile crescute la cantină.

Tinerii au ridicat pancarte pe care  era scris: „Suntem studenți, nu clienți”, „Reducerile bugetare nu trebuie să se repercuteze asupra studenților” și „Universitățile nu sunt organizații comerciale”.

În urma protestelor, administrația universității a anunțat anularea creșterii prețurilor la facultate.