Localnicii din Istanbul nu au locuri de înmormântare

Oficialii turci au anunțat că în 20 de ani nu va mai rămâne nici un spațiu în Istanbul pentru a îngropa morții, astfel, au început eforturile pentru a-i îngropa pe rezidenții decedați din Istanbul în orașele lor natale, a informat Gazete Duvar.

Municipalitatea din Istanbul a demarat acțiuni pentru a începe să-i transporte pe rezidenții decedați din Istanbul în orașele lor natale.

Potrivit șefului Biroului Cimitirelor din Istanbul, Dr. Ayhan Koç, orașul necesită 250.000 de metri pătrați de teren nou în fiecare an pentru a satisface cererea de spațiu pentru cimitir.

Mai mult, aproximativ 77.000 de oameni mor în Istanbul în fiecare an, aproximativ 30 la sută fiind transportați în orașele lor natale.

„Putem reduce această necesitate îngropând defuncții în provinciile în care s-au născut. Pentru următorii trei-cinci ani , această problemă s-ar putea să nu apară, dar în 20 de ani nu va fi absolut posibil să găsiți un loc în Istanbul pentru a îngropa morții ”, a declarat Koç.

Unele cimitire din Istanbul sunt foarte solicitate, cum ar fi cele din  zone centrale  unde un  mormânt costă 34.000 TL (5188 euro), iar cele din provincie ar costa aproximativ 14.000 TL (2136 euro).