Șofer de camion reținut după ce a criticat guvernul pentru măsurile luate contra Covid-19

Un șofer de camion a fost reținut după ce a criticat guvernul pentru că a solicitat persoanelor să rămână acasă, fără  soluții la problemele financiare care vor rezulta din imposibilitatea de a munci, informează Turkish Minute.

Videoclipul postat pe TikTok, de Malik Baran Yılmaz, șofer de camion, a ajuns viral  pe toate platformele de socializare. Mulți au spus că a exprimat sentimentele a milioane de oameni care au nevoie disperată de merge  la muncă.

„Stăi acasă, Turcia. Cum putem face asta, tată? Nu sunt un pensionar, un funcționar public sau un om bogat. Sunt muncitor, șofer de camion. Când nu lucrez, nu există mâncare. Nu îmi pot plăti chiria și facturile. Eșecul de a le plăti este de fapt mai rău decât moartea. Nu contează! Fie rămân acasă și mor de foame, fie  mor din cauza virusului. Acest virus nu mă va ucide, dar stilul tău de administrare o va face. ”, a spus bărbatul.

Yılmaz a fost luat de poliție de la domiciul său din orașul turcesc, din sudul Istanbulului duminică dimineață. O declarație emisă de departamentul de poliție din orașul Hatay a declarat că a fost reținut sub acuzația de instigare la neascultare publică. Yılmaz a fost eliberat din detenție mai târziu în ziua respectivă.

În ciuda apelurilor din partea societății turce de a impune o sumă pentru cei care stau în carantină, guvernul turc refuză să facă acest lucru.

Mulți critică guvernul pentru că nu a furnizat cetățenilor săi mijloacele financiare necesare pentru a face față pandemiei.