Turcia: Trei utilizatori de Twitter de influență în rețele de socializare, arestați sub acuzații de terorism

Autoritățile turce au arestat trei utilizatori de Twitter sub acuzații de terorism, după ce aceștia  au criticat guvernul lui Erdogan, informează ahval.news

Mesut Aykin, care administra contul de Twitter numit „Türkiye Gerçekleri” (Faptele Turciei), a fost reținut la Istanbul și dus la Ankara pentru interogare. Urmând ca Aykin să fie acuzat că face propagandă pentru Mișcarea Gulen.

De asemenea, jurnalistul Oktay Yașar deținător al  contului de Twitter, “Ankara Kușu” (Pasărea Ankara) și cel al contului Kulis Kușu (Pasărea din culise), Ümit Kaya, au fost ambii reținuți, miercuri, sub aceleași acuzații.

Contul lui Yașar, care a avut mai mult de jumătate de milion de urmăritori, este momentan inaccesibil online.

”Ankara Kușu” a devenit cunoscută în Turcia pentru informațiile furnizate despre probleme de funcționare din interiorul   partidului de guvernare. Contul a fost creat în noiembrie 2016 și în primii ani a fost cunoscut ca susținător al guvernului Erdoğan.

Totuși, în ultimii ani, Ankara Kușu a început să publice numeroase relatări  despre corupția din n cadrul organizațiilor AKP, ceea ce a dus la un conflict cu fostul primar din Ankara, Melih Gökçek.