Covid-19: Cum se pregătește Turcia pentru turism?

Sezonul turistic din Turcia va fi amânat până după  luna mai, din cauza pandemiei COVID-19, a declarat ministrul culturii și turismului țării, citat de Hürriyet Daily.

Ministrul turc al culturii și turismului, Mehmet Nuri Ersoy a susținut, pe 25 aprilie că traficul intern va fi reluat  la sfârșitul lunii mai.

„Dacă nu ne confruntăm cu noi probleme în cadrul evenimentelor, traficul intern va reîncepe la sfârșitul lunii mai. Sezonul turismului se va deschide cu zboruri interne controlate. Am stabilit un consiliu de certificare și am stabilit regulile sectorului ospitalității. Este un set întreg de reguli detaliate. Suntem în contact cu managerii unităților  de cazare ”, a informat Ersoy.

De asemenea, dezinfectarea vehiculelor de transport turistic se va face în mod regulat, iar personalul de transport va trebui să beneficieze de pregătire pentru pandemie.

Aeroporturile, hotelurile, restaurantele, muzeele și siturile arheologice vor fi redecorate în conformitate cu regulile de distanțare socială, cu prezența personalului medical.