Turcia: încă o vinctimă a concedierilor prin decret, a murit de cancer

Fost cadru medical, care s-a îmbolnăvit de cancer în închisoare cu câteva zile în urmă și-a pierdut viața la Spitalul Oncologic Erciyes din provincia Kayseri, unde era tratatâ, transmite boldmedya.com.

Caner Durukan a fost arestat la mijlocul anului 2017 în cadrul investigațiilor contra adepților Mișcării Guleniste, ura și a stat timp de 1 an în închisoarea Nevșehir.

Timp de 2,5 ani, doctorul a făcut tratament pentru cancer intestinal. Însă, când tratamentul lui Durukan a fost întârziat în închisoare, tumoarea s-a extins la ficat.

Caner Durukan, avea 42 de ani și era căsătorit, cu doi copii, a fost demis prin decret în octombrie 2016 de la locul său de muncă din districtul Develi din Kayseri.

Ultimele cuvinte ale lui Durukan către familia au fost: „Nu am greșit în viața mea, nu am fost cu oamenii greșiți, am cunoscut oameni străluciți şi vreau să fiu alături de ei . Nu mă tem de moarte. O mie de Caner sacrific pentru ziua în care se va dovedi nevinovăția acestor oameni. Tot ce vine de la Dumnezeu este bine primit.”