Un bărbat de 88 de ani a fost arestat pentru că l-a insultat pe un consilier al lui Erdogan

Un profesor pensionar în vârstă de 88 de ani a fost arestat pe un aeroport din Istanbul pentru că a insultat un membru al Înaltului Consiliu Presidențial, relatează ahval. news

Hasan Basri Aydın, un profesor pensionat a fost arestat la aeroport în urma unor proceduri judiciare împotriva acestuia pentru că l-a insultat  ​​pe Cemil Çicek, care a fost ministru al Justiției între 2002 și 2007 pentru Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).

Cazul împotriva lui Aydın a fost respins, însă verdictul nu a fost înregistrat în dosarul poliției. Procurorul a decis arestarea sa, iar bărbatul în vârstă de 88 de ani a fost trimis în închisoare.

Ulterior, el a fost eliberat după ce avocatul său a pronunțat hotărârea judecătorească.

Aydın a fost surprins într-un videoclip, după ce a fost din închisoare, spunând că: „la ce te-ai aștepta de la un stat care se teme de mine?”

Insultarea președintelui turc și a oficialilor guvernamentali este condamnată la o pedeapsă cuprinsă între unu și patru ani, conform Codului penal turc.

Guvernul turc a folosit postări, desene animate, știri și articole pe rețelele sociale ca dovezi pentru insultarea președintelui, iar mii de oameni s-au confruntat cu sentințe de închisoare.