Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat în fața casei sale

Un jurnalist turc a fost atacat, joi, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie dus la spital din cauza rănilor pe față, transmite portalul Stockholmcf.org.

Jurnalist de investigație, redactorul șef al portalului Nordic Monitor, Abdullah Bozkurt a suferit răni la nivelul feței, capului, brațelor și picioarelor din cauza atacului violent produs la jumătatea zilei, la locul de parcare în apropiere locuinței din Stockholm.
Atacatorii înca nu sunt identificate, iar autoritațile suedeze au declanșat ancheta pentru acest caz.

‘’Acest atac nu este surpriza pentru mine’’, a declarat Bozkurt, la postare de pe contul sau de twitter, suspectând că ar fi putut fi legat de investigațiile jurnalistice scrise despre figuri puternice din Turcia, care au influență până în Suedia.

‘’Resping această amenințare adresată. Voi continua sa scriu toate ilegalitățile ale guvernului Erdogan’’, a sfidat jurnalistul turc.

Jurnalistul Bozkurt trăiește în Suedia, după ce a primit azilul politic din 2016, când guvernul turc condus de un lider autoritar Recep Tayyip Erdoğan a lansat o represiune fără precedent împotriva mass-media independente și critice.

Potrivit indicelui mondial al Libertății Presei Reporters Without Borders (RSF) 2020, Turcia ocupă locul 154 între 180 de țări în ceea ce privește libertatea presei.