Violența a crescut cu 66% în Turcia: “Pistoalele nu sunt jucării”

Fundația Umut (Speranță) a făcut un apel către guvernul turc, anunțând că în Turcia violența cu arme a crescut cu 66% în ultimii 6 ani, relatează bianet.org

Cu ocazia zilei Individuale de Dezarmare, de pe 28 septembrie, Fundația Umut (Speranța) a informat că au avut loc 2.455 de incidente de violență în primele nouă luni ale anului 2020, din care 2.061 au fost comise cu arme de foc.

Organizația și-a exprimat îngrijorări cu privire la creșterea violenței în Turcia, făcând un apel către ‘dezarmare’ , adresat publicului și la „prevenirea obținerii armelor”, lansat  către guvern.

„Proiectul de lege privind armele de foc” trebuie modificat pentru a se asigura că obținerea  armei  va fi mai dificilă. Facem apel la guvernanții țării și parlamentarii tuturor partidelor politice, să acționeze. În caz contrar, fiecare viață care este ucisă sau rănită ca urmare a violenței armate va fi pe conștiința lor. Penalitățile trebuie să fie mai dure, acestea nu trebuie amânate de instanțele de judecată sau transformate în amenzi. Pistoalele nu sunt jucării.” au susținut reprezentanții organizației.

De asemenea, artiștii s-au alăturat campaniei lansate de fundație.  Campania a fost susținută de artiștii Bülent Șakrak, Belçim Bilgin, Timuçin Esen, Sarp Akkaya, Neslihan Arslan, Cem Bender, Berk Hakman, Deniz Akkaya, Ebru Destan, Gökhan Türkmen, Yiğit Özșener, Așkın Nur Yengi, Kalben, Esra Derya Beșerler.