Elev mort după ce a căzut de pe acoperiș ca să prindă internet pentru școala online

Un copil de 8 ani a murit după ce a căzut de pe acoperiș când încerca să prindă internet pentru a a fi prezent la școala online, relatează Duvar English.

Çınar Mert din districtul Esenyurt din Istanbul avea probleme cu conexiunea la internet necesare pentru a participa la cursuri. Astfel, tatăl său s-a urcat pe acoperiș pentru a rezolva problema, însă copilul l-a urmat pe tată și a căzut de la înălțime când i-a alunecat piciorul.

Vorbind despre moartea fiului său, Önder Mert a spus că a cumpărat un computer pentru fiul său tăind mult din cheltuielile casei.

„Nimic nu-mi poate aduce fiul înapoi. Cum este educația gratuită și egală pentru toți? Au distrus-o ”, a susținut tatăl îndurerat.

Între timp, șeful Uniunii Lucrătorilor din Educație și Științe (Eğitim Sen), Feray Aytekin Aydoğan, a spus că problemele sunt multe de la începutul pandemiei și că toate ar fi putut fi rezolvate.

„Bugetul ar fi putut fi folosit pentru studenți. Internetul ar trebui să fie nelimitat și gratuit. Ministrul educației nu acționează în acest sens, chiar dacă este conștient de aceste probleme”, a declarat Aydoğan.

Turcia a pregătit sistemul EBA pentru educația la distanță. Potrivit ministrului educației, în Turcia, unde sunt 18 milioane de elevi preuniversitari, 6,1 milioane de elevi folosesc sistemul.

Cu toate acestea, în unele zone ale țării, din cauza infrastructurii slabe a internetului, nu toți elevii pot participa la cursuri.