X

Demirtaș: “Sunt în închisoare pentru că Erdoğan se teme de mine”

Selahattin Demirtaș susține că închiderea sa este rezultatul temerii președintelui Recep Tayyip Erdoğan față de el și de puterea politică a partidului său, relatează Duvar English.

Fostul co-președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), care este închis de aproape patru ani, a făcut declarații despre detenția sa.

„Nu sunt prizonier, sunt ostatic politic. Știu clar că Erdoğan se teme de mine, de aceea mă ține aici. Dar eu și alții ca mine nu putem fi închiși între patru ziduri, asta nu înțeleg ei, pentru că nu suntem omenii nimănui, suntem copiii oamenilor”, a declarat Demirtaș.

Încarcerat sub acuzații de terorism

Demirtaș a fost încarcerat sub acuzații de terorism despre care activiștii susțin că sunt nefondate și, de fapt, mișcarea are drept scop diminuarea puterii a partidului pro-kurd.

Din 2009, 20.000 de membri ai partidului pro-kurd au fost arestați. În ultima operațiune de arestare de pe 25 septembrie, autoritățile turce au emis mandate de arestare pentru 82 de persoane, inclusiv un primar și mai mulți foști parlamentari de la HDP, care sunt acuzați de implicare în protestele de la începutul lunii octombrie 2014, legate de asediul ISIS din Kobani, din nordul Siriei, zonă populată de kurzi.

This post was last modified on 20/10/2020 08:30