X

Turcia: O mamă care și-a pierdut fiul în accident feroviar, investigată pentru postările de pe Twitter

Autoritățile turce au lansat două investigații asupra unei mame care și-a pierdut fiul într-un accident de tren în nord-vestul Turciei în 2018, sub acuzația de „insultă” la  adresa președintelui Recep Tayyip Erdoğan, precum și a comisiei judecătorești care privește cazul deraierii unui tren , a informat Gazate Duvar.

Pe 31 decembrie 2019, Mısra Öz Sel a spus că se confruntă cu o anchetă din cauza postărilor sale pe  rețelele de socializare și  că va merge la secția de poliție pe 3 ianuarie.

„Procurorul șef Çorlu se ocupă de aceste tipuri de lucruri [investigarea ei] în loc să își facă treaba reală”, a relatat Sel.

Sel și-a pierdut fiul în vârstă de nouă ani, Oğuz Arda, într-un accident de deraiere a trenului în provincia nord-vestică a districtului Çorlu din Tekirdağ, la 8 iulie 2018. Trenul se îndrepta spre Istanbul din Edirne, la granița cu Grecia, când a deraiat în Çorlu . În urma accidentului, 25 de persoane și-au pierdut viața.

Oficialii au spus că accidentul s-a produs din cauza vremii, însă opinii critice au expus imagini cu terenul erodat de sub șinele de tren, spunând că infrastructura era slabă și căile ferate nu erau întreținute corespunzător

This post was last modified on 06/01/2020 10:30