X

Erdogan promite controlul asupra rețelelor de socializare după insultele aduse membrii familiei sale

Președintele Turciei a promis să consolideze controlul guvernului asupra rețelelor de socializare în urma presupuselor insulte adresate fiicei sale și ginerelului său când au anunțat pe Twitter, nașterea celui de-al patrulea copil, transmite Al Jazeera.

Recep Tayyip Erdogan a amenințat, miercuri, într-o conferință cu liderii locali, cu o nouă legislație cu privire la reglementarea strictă a social media „imorală”, care va fi introdusă până la sfârșitul anului.

„Înțelegi de ce suntem împotriva social media, cum ar fi YouTube, Twitter și Netflix? Pentru a eradica o asemenea imoralitate”, a susținut Erdogan.

El a spus că guvernul său este hotărât să introducă legislație care să oblige companiile de social media să stabilească o prezență legală în Turcia. Cerința ar însemna că ar putea fi responsabili financiar și obligați să răspundă la deciziile instanței turce.

„Abuzul unui nou-născut”

Ministrul Finanțelor, Berat Albayrak, care este căsătorit cu fiica lui Erdogan, Esra, a anunțat, marți, nașterea pe al patrulea copil, Hamza Salih, pe Twitter. Anunțul a fost urmat de mesaje care îi pun sub semnul întrebării paternitatea.

Astfel, Erdogan a spus că au fost demarate investigații împotriva celor care și-au „atacat” familia prin „abuzarea unui nou-născut”.

„Vom continua să alungăm acești lași care atacă o familie și valorile pe care ei cred că le reprezintă prin intermediul unui bebeluș”, a amenințat Erdogan.

Liderul turc a învinovățit companiile globale de social media cu sediul central în țările occidentale că au „închis ochii” împotriva încălcărilor din Turcia.

„Am avut atacuri similare în trecut. Lipsa de monitorizare a acestor platforme are un rol în creșterea acestui tip de comportament imoral. Aceste platforme nu se potrivesc acestei țări. Ne dorim ca aceste platforme să fie interzise, ​​luate sub control.” a declarat președintele turc.

În luna iunie, Turcia a criticat dur Twitter pentru suspendarea a peste 7.000 de conturi care îl sprijineau pe Erdogan, Ankara susţinând că platforma online denigrează guvernul turc şi doreşte să reconfigureze politica din această ţară.

This post was last modified on 01/07/2020 22:53