X

Turcia: 24 de medici și asistente, toți testați pozitiv cu Covid-19

24 de medici și asistente au fost testați pozitiv cu COVID-19, a declarat un medic din Istanbul, citat de Gazete Duvar.

Doctorul Kutbettin Demir, președintele Asociației Medicilor de Familie, din Istanbul a susțiut că cei diagnosticați sunt medici  de familie și asistente medicale din diverse districte din Istanbul.

„Unii dintre prietenii noștri primesc tratament la spitale, în timp ce restul își continuă tratamentele acasă. Nu există motive să vă faceți griji în ceea ce privește condițiile de sănătate ale prietenilor noștri ”, a declarat Demir, pe 25 martie.

Demir susține că s-au făcut greșeli în abordarea focarului de către cei care au avut atribuțiile de a gestiona criza pandemică până în prima săptămână a lunii martie.

„Cetățenii veniți din străinătate au solicitat medicilor de familie să obțină rapoarte de sănătate de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie. Au fost medici care au luat contact cu persoanele în vârstă când așteptau examenele lor fizice ”, a informat medicul.

Mai mult, medicul Demir a menționat că centrele de sănătate sunt printre cele mai riscante locuri în timpul focarului. „Spunem oamenilor să nu vină decât dacă este o situație de urgență”, a îndemnat Demir.

Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 343 până la 1.872, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, cu numărul de cazuri confirmate de Turcia din coronavirus.

This post was last modified on 26/03/2020 12:37