Muncitorul care şi-a dat foc în fata Parlamentului din Ankara a fost victima unui accident la locul de muncă

Muncitorul turc, care si-a dat foc în fața parlamentului turc vineri, a fost șomer timp de cinci ani după ce a suferit un accident la locul de muncă în 2013, a informat ziarul Evrensel.
Uniunea Muncitorilor din Construcții din Turcia (İnşaat-iş), a declarat că Sıtkı Aydoğmuș, muncitorul în construcții de 39 de ani, a avut un accident atunci când a lucrat pentru o companie într-un proiect amplu de locuințe din Ankara în februarie 2013.
Reprezentantul Uniunii İnşaat-iş in Ankara, Murat Can Çoban, a declarat ziarului Evrensel că Aydoğmuș nu are asigurări și a fost concediat după accidentul care l-a ținut la pat timp de două luni.
„El a dat în judecată compania pentru daune, dar nu există progrese în acest caz nici după cinci ani”, a spus Çoban.
După ce l-a vizitat pe Aydoğmuș la spital, Çoban a declarat ziarului Evrensel că muncitorul era foarte deprimat în timp ce se îndrepta către parlament, dar nu intenționa să își dea foc singur.
„El a vrut doar să vorbească cu un deputat pentru a atrage atenția asupra dificultăților financiare cu care se confrunta. Dar când securitatea la înconjurat, el si-a dat foc”, a mai declarat Çoban.