Cenzură pe internet este în creștere, numărul site-urilor interzise în Turcia s-a triplat

Numarul site-urilor interzise în Turcia au crescut treptat din 2013, anunță directorul al Transparency Internațional, scrie euronews.com.
”Guvernul turc a interzis accesul la 114 mii de site-uri în 2016”, a anunțat Directorul Oya Ozarslan, la o conferință desfășurată la Istanbul. În 2013 acest număr era de peste 40 mii. În ultimele 5 ani, numărul site-urilor interzise au fost triplate.
După anchetele despre corupția din jurul lui Erdogan, cenzură pe interne s-a accentuat în Turcia. Parlamentul turc a adoptat, pe 6 februarie 2014, proiectul unei legi controversate ce consolidează controlul exercitat de către autorităţi asupra internetului. Nouă lege permite autorităţilor guvernamentale de telecomunicaţii (TIB) să blocheze fără decizia justiţiei, site-uri care portretizează viață privată sau publică, cu conţinut considerat „discriminatoriu sau ofensator.”
De asemenea, accesul la enciclopedia online Wikipedia este interzis de la sfârșitul lunii aprilie a anului 2017.
Transparency Internațional (TI) este organizaţia non-guvernamentală care luptă împotriva corupţiei la nivel mondial, aducând oamenii împreună într-o coaliţie care îşi doreşte să oprească efectul devastator pe care corupţia îl are asupra tuturor.