Primul gimnast turc care a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale 

Un tânăr de 23 de ani este primul turc care  adus acasă medalia de aur pentru gimnastică artistică, scrie hurriyetdaily.com.

İbrahim Çolak a devenit primul gimnast turc care a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale pentru gimnastică artistică.

“Scopul meu a fost să câștig medalii la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice. Am câștigat medalii atât la campionatele europene, cât și la cele mondiale. Urmează Olimpiada.”  a declarat İbrahim într-un interviu.

Din păcate, familia și rudele de gimnastului au fost nevoiți să-l urmărească performând online, deoarece televiziunea națională nu a difuzat campionatul.

Tânărul a povestit că  în Turcia lipsește sponsorizarea privată dar și interesul publicului. Colak speră că succesele recente vor aduce gimnastica artistică  mult mai mult în centrul atenției, mai mult, tânărul muncește acum pentru concursul de la Tokyo.

“Vom lucra foarte mult, eu și coechipierul meu Ahmet Önder vom fi anunțați la Tokyo 2020 ca fiind primul și al doilea mondial, cred că acesta va fi un avantaj”, a subliniat İbrahim.