Reacție în lanț; ÎnTurcia, mărirea taxelor la alcool a dus la creșterea deceselor

Cel puțin 20 de persoane au murit din cauza consumului de alcool contrafăcut în ultima lună, după ce  guvernul a introdus taxe mai mari pe alcool, transmite ipa.news

Conform presei din Turcia, o persoană a murit în urma otrăvirii cu metanol în orașul Adana, pe coasta de sud a Mării Mediterane. Acesta a fost al 12-lea deces din acest motiv în ultimele săptămâni, în Adana. De asemenea, cel puțin 23 de persoane au murit din cauza intoxicațiilor cu alcool în toată țara.

Partidul de la conducere, Justiție și Dezvoltare (AKP), a majorat prețurile la  băuturi alcoolice cu 8% în iulie. După introducerea impozitului, prețul unui  litru de rachiu tradițional din Turcia a crescut cu peste 200 de lire (35,29 dolari).

Camera inginerilor chimici (KMO)  a dat vina pe guvernul turc  și consideră că decesele sunt rezultatul direct al taxelor mari. „Un litru de băutură alcoolică este egal cu salariul pe trei zile al unui lucrător cu salariu minim . Nicăieri în lume nu sunt impozitele pe băuturile alcoolice mai mari decât în Turcia”, a declarat un reprezentat al KMO.