Afacerist turc, contradicții în propriile afirmații despre economia Turciei

Abdullah Kiğılı, om de afaceri turc și proprietarul unui cunoscut brand de îmbrăcăminte turcesc, și-a contrazis propria opinie anterioară,  după ce s-a plâns de starea economiei Turciei, a informat luni site-ul de știri Diken.

Într-un interviu acordat cotidianului pro-guvernamental Hürriyet, Kiğılı a spus că afirmația sa „Nu am văzut niciodată o criză mai mare”, a fost făcute acum patru luni și că opiniile sale s-au schimbat.

„În 100 de zile, economia a văzut lucruri pe care nici eu, nici altcineva n-ar fi îndrăznit să și  le imagineze.Dobânda pentru împrumuturile bancare a scăzut așa cum a fost promis, iar inflația a scăzut”, a spus Kiğılı.

În decembrie 2019, afaceristul a acordat un interviu pentru revista Capital, în care a prezis că sectorul de retail a intrat în cea mai dificilă perioadă și că jumătate din mărcile de îmbrăcăminte pentru bărbați sunt pe cale să dea faliment.

„Unele dintre comentariile mele au fost scoase din context”, a spus omul de afaceri pentru Hürriyet. „De altfel, a fost o evaluare pe care am făcut-o cu luni în urmă”, s-a apărat Kiğılı.