Turcia construiește un spital pentru infectații cu COVID-19 pe pistele aeroportului închis din Istanbul

Un nou spital este construit pentru pacienții infectați cu  COVID-19, pe pistele aeroportului İstanbul Atatürk, relatează Turkish Minute.

Guvernul turc a decis să construiască un spital pandemic peste o parte din vechiul aeroport Atatürk, care a fost închis în aprilie 2019, după inaugurarea unui nou aeroport în Istanbul,  de 12 miliarde de dolari.

Deputatul Özgür Karabat, din partidul din opoziție a susținut că două din cele trei piste de pe aeroportul Atatürk au fost distruse pentru construcția spitalului. Oficialul a declarat că aceasta a fost mai degrabă ca o operație de distrugere a aeroportului Atatürk, decât de a construi un spital pentru  pandemie.

Mulți experți și critici ai guvernului au spus că noul aeroport a fost construit într-o zonă necorespunzătoare din punct de vedere geografic și că adăugarea mai multor piste pe aeroportul Atatürk ar fi suficient pentru a gestiona traficul aerian din Istanbul.

De asemenea, guvernul a fost acuzat că a încercat să construiască noul aeroport pentru câștigul financiar al întreprinderilor pro-guvernamentale care au primit licitațiile pentru construcția aeroportului.