Turcia: Experții recomandă un turism ecologic în perioada după COVID-19 și renunțarea la conceptul de all-inclusive

Sectorul turistic al Turciei trebuie să dezvolte un nou sistem, care se va baza pe valorile ecologice, în era post-COVID-19, potrivit experților, citat de agenția chineză de știri, Xinhua.

Șeful Asociației Managerilor Hotelieri, Ali Can Aksu a declarat, miercuri,  într-o conferință de presă online că turismul din Turcia trebuie să abordeze o nouă perspectivă naturalistă.

„Ar trebui să transmitem un nou mesaj lumii și să spunem că acum suntem în pace cu natura și mediul. În caz contrar, vom fi blocați în criză fără a putea crea o sustenabilitate în sector”, a susținut Aksu.

Conform specialiștilor, industria turistică a neglijat produsele ecologice și mediul, punând în prim plan noțiunea de consum. Astfel, sectorul turistic ar trebui să uite de structura all-inclusive a turismului de masă, care nu mai este sustenabil și să se îndrepte spre turismul satului.

„Vechiul sistem laudă cantitatea și calitatea, degradând importanța personalului turistic calificat”, a subliniat șeful asociației.

Aksu a spus că va dura ceva mai mult pentru ca oamenii să plece în vacanță sau să mănânce în restaurante.

„Sunt un mare fan al turismului gastronomic, dar  voi evita să mănânc în oraș cel puțin până la sfârșitul acestui an din cauza coronavirus „, a declarat specialistul.

Prin urmare, Aksu a cerut guvernului să creeze stimulente pe termen lung pentru sector, menționând că normalizarea poate dura mai mult decât se aștepta.

Pe 28 mai, guvernul turc a decis să ușureze restricțiile COVID-19, anunțând o serie de pași de normalizare, după scăderea numărului de infectați. Restaurantele, cafenelele, parcurile, plajele, inclusiv piscinele și muzeele și-au reluat activitatea, iar interdicția călătoriilor interne a fost anulată.