Turismul cultural oferă Turciei avantaj în timpul pandemiei

Turismul cultural ar fi o soluție pentru probleme cauzate de pandemia COVID-19 în sectorul turismului, informează Hurriyet Daily News.

Faruk Pekin, un pionier important al industriei de turism a declarat într-un interviu că pandemia a oferit un avantaj Turciei în turismul cultural.

„Orice țară care are site-uri istorice în aer liber va avea un avantaj comparativ cu altele.Turcia are mult mai mult în comparație cu orice altă țară din jurul Mediteranei.” a susținut Pekin.

Turism online

În timpul pandemiei, Turcia a dezvoltat un sistem prin care oamenii de orice colț al lumii pot vizita monumentele istorice.

“Tururile online, care durează două ore, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri de o jumătate de oră, oferă posibilitatea de a călători virtual  celor care nu pot călători fizic..

Dacă aș merge într-un turneu Tibet / Ladakh, de exemplu, aproximativ 20 de persoane ar fi participat fizic la tur. Cu pandemia, asta ar fi putut scădea la 15. Însă, aproape 50 – 60 de persoane au plătit pentru turneul nostru online Tibet / Ladakh” a povestit Pekin.

Faruk Pekin este fondatorul și CEO al Agenției Fest Travel, care își aniversează  al 35-lea an de activitate în această vară. Pekin este considerat unul dintre cei mai importanți pionieri al turismului cultural din Turcia.