Istanbul: Mobilierul primăriei unui district, confiscat pentru neplata datoriilor

Mobilierul și obiecte ale primăriei din districtul Bakırköy din Istanbul au fost confiscate în lipsa efectuării plăților, relatează Daily Sabah.

Ofițerii care se ocupă de executarea datornicilor  au ajuns la sediul condus de principalul partid de opoziție, Partidului Republican al Republicii Populare (CHP),  pentru a confisca proprietățile  personale, inclusiv calculatoare, imprimante, canapele și scaune în schimbul neplății a 1 milion TL (140.000 USD) datorați unei  firme de curățenie.

Hatice Türk, un oficial al  companiei, a declarat că sechestrul a avut loc după ce instanța a încheiat un proces de 15 ani, hotărând că municipalitatea va trebui să le plătească 1 milion TL pentru lucrările de colectare a gunoiului din 2004.

„Am venit aici pentru a supraveghea confiscarea activelor, deoarece municipalitatea nu a reușit să ne plătească din ianuarie”, a susținut Türk.

Vânzătorii din bazar furioși pe decizia primăriei

Nu este singura controversă în care municipalitatea a fost parte. Recent, un grup de vânzători din bazarul local s-au adunat în fața sediului municipal săptămâna trecută pentru a protesta împotriva deciziei de a-și închide tarabele, fără explicația motivului acestei decizii.

Vânzătorii au aruncat ouă în clădire și au cerut să vorbească cu primarul districtului Bülent Kerimoğlu, dar nu le-au răspuns niciun oficial.