Erdoğan a dat în judecată un oficial din opoziție, cerând 2 milioane de lire, după comentariile acestuia despre averea familiei

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a trimis în judecată, pe 17 august,  principalul președinte al Partidului Poporului Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, cerând 2 milioane de lire turcești (271.000 USD) în compensație, după comentariile asupra averii familiei, relatează Duvar English.

Avocatul lui Erdoğan, Ahmet Özel, a declarat într-o declarație scrisă că procesul se referă la observațiile lui Kılıçdaroğlu publicate în ziarul Cumhuriyet.

 „Suntem siguri că el [Kılıçdaroğlu] nu va mai putea dovedi astfel de pretenții nefondate, așa cum nu a putut și în trecut. El va continua să urmărească tactica <<aruncă suficientă murdărie, iar  de unii se va lipi>>”, a susținut Özel.

 Kılıçdaroğlu a declarat într-un interviu pentru Cumhuriyet că „bogăția lui Erdoğan se acumulează”.

„Aproximativ 83 de milioane de oameni [din Turcia] lucrează pentru o mână de oameni … Dacă familia Erdoğan își iubește țara, ar trebui să-și aducă averea în Turcia. Au miliarde de dolari [în străinătate] ”, a susținut oficialul .

În noiembrie 2017, Kılıçdaroğlu a spus în diferite discursuri că familia Erdoğan a transferat cel puțin 15 milioane de dolari către Bellway Limited în 2011 și 2012, iar el a listat public 10 plăți drept dovadă.

La rândul său, Erdoğan a respins afirmațiile ca fiind „minciuni” și a spus că Kılıçdaroğlu „va plăti prețul pentru acest atac”. Erdoğan a mai spus că „nici un ban nu a plecat în străinătate”, solicitându-i lui Kılıçdaroğlu să predea toate documentele procurorilor.