Turcia: Incendiile forestiere au afectat 4.298 de hectare de teren în acest an

Din ianuarie, 1.800 de incendii forestiere au deteriorat o suprafață de 4.298 de hectare în toată Turcia, au anunțat, vineri, oficialii turci, relatează Daily Sabah.

Bekir Karacabey, șeful Direcției Generale a Pădurilor, a declarat că incendiile concentrate în regiunile Egee, Mediterana și Marmara din sud și vest s-au datorat impactului condițiilor climatice.

„Creăm dungi de copaci rezistenți la foc între păduri sau terenuri agricole și terenuri locuite pentru a preveni răspândirea incendiilor. Zonele înclinate de pe marginea drumului sunt, de asemenea, în mod regulat curățate pentru a preveni răspândirea”, a susținut Karacabey.

Datele actuale din primele șapte luni din ultimii șase ani arată că Turcia a avut cel mai mare număr de incendii forestiere în 2016, cu 1.474 de incendii în acea perioadă. În 2017, incendiile au provocat cele mai multe pagube, prin arderea a 7.209 de hectare de teren.

Karacabey a informat că nu se cunoaște cauza a 957 de incendii, în timp ce refertor la 31 de incendii s-a stabilit că au fost provocate  în mod deliberat. În jur de 116 au provocat accidente. De asemenea, autoritățile avertizează ca oamenii care fac picnic să nu lase materiale inflamabile în păduri.