Erdogan promite rezolvarea problemei însă, liderul tătar nu poate intra în Crimeea

 abdulcemil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, un lider politic tătar care nu a putut intra vineri şi sâmbătă în Peninsula Crimeei din cauza forţelor pro-ruseşti, a afirmat că Primul Ministru turc Recep Tayyip Erdogan i-a promis că va rezolva această problemă. Din nefericire, niciun rezultat.

 Liderul tătar, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu a încercat vineri seară să intre în Peninsula Criemeei însă, din diverse motive i-a fost interzis acest lucru.

 Am spus Guvernului Turciei că mi s-a interzis să intru în Crimea pe baza unor pretexte născocite. Drept răspuns, Primul Ministru turc a promis să ia legătura cu Preşedintele rus Vladimir Putin pe cât de repede posibil pentru a rezolva chestiunea. După ce am primit promisiunea din partea părţii turceşti, m-am întors la Kiev pentru a distruge tensiunile din regiune şi a preveni apariţia problemelor nedorite la adresa poporului nostru. Eu aştept aici (în Kiev),” a declarat Kirimoglu, sâmbătă seara, unui canal TV din Kiev.

Ministrul de Externe Ahmet Davutoglu va trece problema tătarilor din Crimea pe agenda de dezbateri a întâlnirii ministeriale a Consiliului Europei, programată între 5-6 mai în Viena.

 Potrivit ziarului Hurriyet, Davutoglu va prezenta Consiliului Europei un document despre dificultăţile pe care tătarii le-au întâmpinat după anexarea Crimeei la Federaţia Rusă. Cotidianul a spus şi că este foarte posibil ca în timpul întâlnirii să se discute şi problema lui Kirimoglu.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *