La Ankara s-a înființat o bibliotecă din cărțile aruncate la gunoi

În Ankara, muncitorii de la curățeniea primăriei Çankaya au adunat cărțile pe care le-au găsit printre gunoaie timp de trei ani și au înființat o bibliotecă, scrie portalul primariei cankaya.bel.tr.

Din anul 2016 muncitorii de la salubritatea primăriei au început să colecteze și să dezinfecteze cărțile lăsate lângă containerele de gunoi. Cărțile colectate au fost adunate într-o clădire amenanjată de către primărie. Odată cu creștera numărului de cărți, clădirea a fost transformată în bibliotecă.

Muncitorii adunaseră 3500 de cărți până la sfârșitul anului.  În urma mediatizării acestui gest frumos, cetățenii au început să doneze cărți. Din anul 2018 numărul cărților ajuns la 25.000.

DE LA ENCICLOPEDII PÂNĂ LA DEZVOLTARE PERSONALĂ

Biblioteca are are o gamă variată de cărți începând de la enciclopedii, cărți istorice române, până la cărți de dezvoltare persoanală.

Cei care beneficiază cel mai mult de bibliotecă sunt muncitorii de la primărie. Lucrătorii pot împrumuta cărți și pot citi în timpul orelor de odihnă sau pot juca șah în această zonă. Copiii muncitorilor pot folosi secțiunea de cărți pentru copii creată pentru ei înșiși așa cum doresc.

Cărțile colectate au fost adunate într-o clădire amenanjată de către primărie.
BIBLIOTECĂ MOBILĂ

Pe de altă parte, Primăria a reînnoit camionul de gunoi, devenind  vehicul mobil, pentru a transporta cărțile colectate către școlile municipale și bibliotecile raionale de către municipalitate. Cu biblioteca mobilă muncitorii livrează elevilor 17 categorii de cărți diferite, cum ar fi clasicii lumii, literatura turcă, politică și dezvoltare personală.

Cu biblioteca mobilă muncitorii livrează elevilor 17 categorii de cărți diferite.

Primarul  Municipiului  Cankaya, Alper Tașdelen, a subliniat cât de prețioase au fost donațiile de cărți după înființarea bibliotecii, acesta a mai spus: ‘’Le mulțumesc colegilor mei care nu s-au mulțumit doar cu salubrizarea întregului Cankaya, au înființat o bibliotecă, nu le-a fost deajuns aceasta, ba chiar   au început să livreze cărți și celor care nu pot ajunge la bibliotecă”.