Doi ani de la moartea băiatului în vârstă de 12 ani, victimă a stării de urgență din Turcia

Furkan Dizdar a decedat acum doi ani, la vârsta de 12 ani. Băiatul a fost una dintre cele mai tinere victime ale instaurării stării de urgență, OHAL, anunțată la 20 iulie 2016.

Potrivit medyabold.com, băiatul a suferit de o formă severă de cancer, iar statul turc l-a împiedicat să iasă din țară pentru a primi ajutor medical în Cuba. În cele din urmă, starea băiatului s-a agravat și băiatul murit în dureri.

Furkan fusese diagnosticat cu cancer cerebral, iar doctorii din Turcia i-au dat sperață de viață doar de 30 de zile. Tipul de cancer pe care îl avea băiatul nu putea fi tratat în Turcia.

Familia sa era hotărâtă să găsească un medic care să-i poată salva fiul, astfel au găsit un spital în Cuba, în care băiatul putea fi tratat.

Furkan împreună cu familia s-au pregătit să meargă în spitalul din Cuba, însă în aeroport    pașapoartele familiei au fost confiscate, împiedicându-i să ajungă în Cuba. Părinții  au insistat ca măcar Furkan să poată să părăsească țara pentru a primi ajutor medical.

Familia a mers apoi la guvernator și procuror, însă eforturile lor s-au dovedit a fi fără rezultat. Pașapoartele lor nu au fost returnate, deoarece oficialii credeau că sunt membri ai mișcării Gulen, pe care guvernul i-a acuzat că ar fi  orchestrat încercarea de lovitură de stat în 2016.

Deoarece băiatul nu a primit niciun tratament, boală a progresat, provocând paralizie pe față și răspândirea bolii în ochi. Furkan a murit în dureri pe 7 februarie 2017.

După o revoltă a oamenilor pe rețelele de socializare cu privire la povestea lui Furkan, ziarele pro-guvernamentale ridiculizează moartea lui Furkan, învinuind familia pentru moartea băiatului.