Doi gulenişti răpiți de un grup armat în Ankara

Özgür Kaya și Yasin Ugan au fost răpiți din fața blocului în care locuiesc de un grup armat, relatează portalul de știri medyabold.com. Poliția declară că nu au informații despre starea actuală a bărbaților.

Conform martorilor, răpirea a avut loc pe 13 februarie, miercuri, după-amiază, în cartierul Altındağ din Ankara. Aproximativ 40 de bărbați înarmați s-au prezentat ca ofițeri de poliție. Grupul armat a înconjurat clădirea de apartamente, apoi celor doi bărbaților li s-au acoperit capul cu pungi de nylon negru și au fost băgați într-o dubă albă. Cu toate acestea, poliția din Turcia a declarat că nu au informații despre bărbații răpiți.

Familiile celor doi bărbați au depus o cerere adresată Oficiului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), de la Geneva, Elveția.
OHCHR a răspuns familiilor prin e-mail că au primit cererea și au început procesul. Presa din Turcia a raportat că ONU va cere informații instituțiilor din Turcia cu privire la răpire, deoarece cererea familiilor la sediul poliției din Ankara a rămas fără răspuns.

Jurnalistul exilat, Cevheri Güven a scris că Organizația Națională de Informații a Turciei (MİT) a răpit până acum 21 de persoane. Persoanele răpite au fost torturate într-un centru de detenție la intersecția bulevardului Anadolu și a gării Marsandiz.

Din 15 iulie 2016, când a avut loc lovitură de stat eșuată, în Turcia s-au înregistrat multe alte cazuri de răpire. Guvernul acuză mișcarea Gülen pentru puciul eșuat, astfel răpirile îi vizează pe susținătorii mișcării.