Ankara: Protestatară hărțuită de un polițist

Merve Demirel, în vârstă de 21 de ani a fost hărțuită de polițistul care a reținut-o în timpul unei manifestații din Ankara, relatează ziarul BirGün.

Trei protestatari din Asociația pentru Solidaritate cu rudele celor persecutați (TAYAD), au participat la un protest organizat pe bulevardul Sakarya. Doi bărbați și o fată au mărșăluit pentru eliberarea avocaților deținuți.

Poliția a intervenit și i-a reținut pe cei trei protestatari. Polițiștii i-au băgat cu forța într-o dubă. Unul dintre polițistii în civil a hărțuit-o pe tânără, acesta i-a băgat un deget în fund protestatarei.

Aceste momente a fost filmate de activistul, Acun Karadag, care a fost concediat în urma epurării masive.

Parlamentarul republican, Sezgin Tanrikulu a condamnat dur gestul poliției. “Rușine! Nu mai este nimic de spus, imediat polițistul trebuie concediat și anchetat.” a declarat parlamentarul din opoziție.

Protestatara Merve Demirel a declarat pentru artigercek.com, că îi este rușine pentru polițist, nu pentru ea. Studenta a catalogat gestul polițistului  drept tortură, pe motiv că tortură nu este doar fizică.

Poliția din Ankara :Tatăl ei este gülenist!

În urmă cu două zile, după reacțiile dure de pe rețelele sociale, poliția a facut declarații. “Tatăl lui Merve Demirel este profesor concediat în 2016, pentru legături cu mişcarea Gulen”, scrie pe pagină oficială a poliției. În comunicat nu s-a precizat nimic despre gestul polițistului. Tănara depune marți plângere împotriva polițistului.