Un procuror a reținut 14 profesori în urma unei neînțelegeri pe un teren de fotbal

În provincia sud-estica Diyarbakir, 14 cadre didactice au fost reținute miercuri, din ordinul unui procuror, potrivit diken.com.tr. Motivul invocat a fost legat de o neînțelegere legată de timingul intrării pe un teren de sport.

Potrivit presei locale în oraşul Cermik din provincia Diyarbakir, profesorii aveau programat un meci pe terenul de fotbal respectiv în intervalul 21.00-22.00, iar procurorul avea meci în intervalul 22.00-23.00. Procurorul ar fi confundat ora meciului său iar în ora meciului programat pentru profesori, ar fi dorit să folosească terenul. Profesorii s-au împotrivit și în urma acestei altercații, 14 cadre didactice au fost reținute.

Inspectoratul școlar din orașul Cermik consideră că e vorba despre un abuz inacceptabil.

Directorul de resurse umane al Ministerului Educației (MEB) Hamza Aydoğdu a criticat această decizie de reținere arbitrară. Aydogdu a postat următorul mesajul pe Twitter: „La Diyarbakir 14 dintre profesorii noștri au fost luați în arest preventiv în timpul meciului. Justiția nu se poate folosi de puterile ei pentru ambiții personale, dezaprob cu tărie acest tratament la care au fost supuși profesorii. Profesorii constituie cimentul societății, nu este acceptabil ca reputația lor să fie călcată în picioare”.

Consiliul Judecătorilor și al Procurorilor a anunțat că s-a demarat o anchetă în acest caz.

Proprietarul terenului: Eu nu am nici o vină

Proprietarul terenului de sport, Ahmet Kara, a povestit portalului Sputnik evoluția evenimentelor: „Am fost aici aseară, poliția a venit să verifice identitatea persoanelor. La 15 minute sau 20 de minute scurse din meci, profesorii au fost luați de pe teren pentru a li se verifica caziererele. Noi, ca deținători ai unui teren de sport nu avem nici o vină. Deoarece noi trimitem clienților noștri mesaje de notificare înaintea începerii meciului”, a spus el.

Proprietarul terenului de sport, Kara, a relatat că si el este  o victimă în această întâmplare. ‘’Şi noi am avut de suferit din această întâmplare. Nu n-am primit banii de la meciul jucat de profesori în intervalul 21-22”, a declarat Kara.