Televiziunea de stat, generoasă pentru guvern, zgârcită cu opoziția

Pentru că alegerile locale bat la ușă, un raport a arătat că există o acoperire injustă a emisiunilor electorale ale partidelor politice, scrie  ipa.news.

Emisiunile realizate în favoarea puterii de către audiovizualul de stat sunt predominante. Radio Turcia și Consiliul Suprem de Televiziune (RTUK) prin ‘raportul de știri politice’ au lansat raportul care demonstrează o alocare nedreaptă a timpilor de emisie fiind evident că partidele de opoziție au obținut mai puțin timp de emisie.

Ismet Demirdogen, membru al consiliului RTUK a făcut public realitățile acestui raport care arată că postul national turc de Radio Televiziune (TRT) a consacrat 53 de ore de acoperire partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), dar a alocat numai 13 ore, pentru principalul partid de opoziție Partidului Popular Republican (CHP) și Partidul IYI (BUN).

Buletinele din februarie TRT sunt după cum urmează:

* AKP: 49 ore 58 minute 12 secunde în favoarea sa. Nu există nici o emisie defavorabilă

* MHP: 3 ore 32 minute 26 secunde în radiodifuziune favorabile. Nu există nici o difuzare nefavorabilă.

* CHP: 5 ore, 47 minute, 25 secunde în radiodifuziune favorabilă. 5 ore 56 minute 15 secunde de difuzare a programelor nefavorabile.

* Partidul IYI (Bun): 55 minute 32 secunde de emisie favorabile. 1 oră 11 minute 53 secunde de difuzare a programelor nefavorabile.

* Alianța Cumhur (AKP-MHP): 53 ore 30 minute 38 secunde în favoarea. Nici o supărare.

* Alianța Națiunilor (CHP-IYI): 6 ore 52 minute în favoarea. 7 ore 8 minute difuzări nefavorabile.